Home > Muzentoren

PROJECT INFORMATIE MUZENTOREN

Op deze pagina houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de transformatie van De Muzentoren in Den Haag.

De Muzentoren is een van de gezichtsbepalende gebouwen van de Haagse skyline en bevindt zich in het Resident-gebied in de binnenstad van Den Haag. Het heeft dienst gedaan als kantoorgebouw en wordt nu getransformeerd in een tweetal hotels met in totaal ruim 300 kamers. Na de transformatie zal de Muzentoren worden geëxploiteerd als Moxy Hotels en Residence Inn hotel (Merknamen van Marriott International).

  • Adres: Wijnhaven 6 | 2511 GA | DEN HAAG

  • Werktijden: 7.00 – 16.00 van maandag t/m vrijdag

  • Geplande oplevering: Q3 2022

Informatie voor bezoekers
Advies: Rijd via de A12 richting het Centraal Station over de Bezuidenhoutseweg, Herengracht en Fluwelen Burgwal om de binnenstad te vermijden!
Parkeren kan in de parkeergarage van Q-park (Q-park Muzenplein, Adres: Fluwelen Burgwal 46). Vanaf daar is de Muzentoren op loopafstand bereikbaar. 

Betrokken partijen

Opdrachtgever

Bouwkundig aannemer

Project adviseur

Adviseur Installaties

Klimaattechniek

E-installateur

 

W-installateur

Sprinkler installatie

 

BEWUSTE BOUWERS

To Build is deelnemer van ‘Bewuste Bouwers’. Dat betekent dat we dit project realiseren volgens een gedragscode en bouwen op een veilige, duurzame en omgevingsbewuste wijze. 

CASE STUDY BREEAM

BREEAM-NL is de certificeringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving. Aan de hand van de richtlijn BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie 2014 v2.0 wordt de duurzaamheidsprestatie van het project ‘Muzentoren’ momenteel beoordeeld. De case study voor de beoordeling vind je hier. 

Case study

DUURZAAMHEIDSCIJFERS

Afvalregistratie t/m juni 2022

Waterverbruik t/m juli 2022

Electraverbruik t/m juli 2022