Scholengemeenschap Laar & Berg

Project: Uitbreiding Laar & Berg
Opdrachtgever: Alberdingk Thijm Scholen
Architect: Architectuurbureau Sluijmer van Leeuwen

To Build heeft in opdracht van ‘Alberdingk Thijm Scholen’ het gebouw van scholengemeenschap Laar & Berg uitgebreid met 4 groepsruimten en een performing arts lokaal. In de zone tussen de groepsruimten en de gang zijn werkplekken, studiecoupe’s en bergruimte gerealiseerd.  Het ontwerp werd gemaakt door Architectuurbureau Sluijmer van Leeuwen.

De uitbreiding betrof een aanbouw op palen die aan het oorspronkelijke schoolgebouw uit de jaren ’60 geplaatst is. To Build realiseerde de complete aanbouw inclusief asbestsanering van de oude gevel, grondwerkzaamheden, grondwerkzaamheden ten behoeve van de palen, storten van de betonnen vloer, plaatsen van prefab wanden, coördinatie van de e- en w-installaties, leggen van de vloerbedekking en bekleden van de wanden.

De school was de eerste maanden van de verbouwing gewoon in gebruik; we hebben een stofwand geplaatst om de overlast te beperken.

Over Laar & Berg

Laar & Berg is een middelbare school in Laren v​oor het ​tweetalige Middle Years Programme van het  International Baccalaureate  IB (MYP), atheneum ​en havo. ​​​​Laar & Berg is een veilige en gezellige school met een kleine 800 leerlingen midden in het Gooi.

Bekijk alle Projecten